Снимка: БГНЕС
fallback

Русия е поискала неустойка към България след спирането на доставките от "Газпром". Това каза в БНТ енергийният министър Росен Христов. По думите му подробности по темата не могат да бъдат изнасяни.

"Предявени са претенции за нещо, което те смятат, че им дължим. Всички стъпки, които в момента се предприемат, е да се защитят българските интереси, всичко се прави с консултация с компетентни юристи и нещата с този договор са под контрол".

По повод повдигнатите обвинения срещу бивши управляващи за нанесени щети на "Булгаргаз", Христов коментира, че не иска да се намесва в обвинения и да ги интерпретира.

Oще по темата

"Съдебната система трябва да си свърши работата. Дал съм показания, цялата поискана информация от министерството и "Булгаргаз" е предоставена. Вярвам, че е обработена и обвиненията са повдигнати на база факти".

Тезата, че обвиненията са повдигнати, защото е спрян договорът с "Газпром", са абсолютно необосновани, тъй като решението да спрем да плащаме според изискванията е изцяло на бившето правителство, посочи той. Европейски държави обаче все още продължават да плащат по същата схема без никакъв ущърб на санкциите.

 "И Гърция, и Унгария, Германия. Много държави продължават да купуват руски газ с намаляващи темпове", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

501

а.б.

преди 1 година

До Да взривим и ние?Красиво решение в стил Северен паток 1 & 2, дето леко глътнаха морска вода, само че тук тръбите от Румъния стават неизползваеми. С още няколко детонирали ключови турбокомпресора (пак необяснимо, има само рапилени чарколяци от турбините, няма извършител, няма виновен), раZZа ще транзитира газ през България, ама друг път.

500

Да взривим и ние?

преди 1 година

До а.б.: Предлагаш "необяснена и неконтролирана детонация на всичките турбокомпресори във Ветрино"? Ако не знаеш, отклонението от Турски поток през България е наша собственост. Правителството на Бойко взе два милиарда евро заем от Саудитска Арабия за да го построи. Т.е. предлагаш да взривим наша собственост. Моного оригинално, дума няма. Направо пращиш от акъл.

499

а.б.

преди 1 година

До Поредната глупостНе съм споменал какъв е "форсмажора", а именно - случайна, необяснена и неконтролирана детонация на всичките турбокомпресори във Ветрино (така че полетата наоколо да станат целите в роторни и статорни елементи), а тръбите да бъдат "шок"-нати по всички посоки с километри :).

fallback