Снимка: БГНЕС
fallback

От ПП "Възраждане" се похвалиха, че са събрали над 201 000 подписа за референдума за запазване на българския лев. Подписите са единствено и само от доброволците на партията и в тях не се включват подписите на гражданските организации, самосиндикално събирането на подписи и тези, които са събрани от чужбина. Това заяви организационният секретар на партията Деян Николов на пресконференция в БТА.

По думите му интересът към референдумът е много голям и заслугата не е само на формацията. Събирането на подписи върви с изключително добри темпове, доволен е Николов, който очаква да има още допълни подписи, които все още не са стигнали до тях.

Той отчете, че доброволците на "Възраждане" събират около 50 000 подписа на седмица. В момента са събрани с около 10 000 подписа повече, отколкото планираното.

Деян Николов се оплака срещу политическа атака спрямо кампанията за запазване на българския лев. Зачестяват случаи на нападение на пунктове на "Възраждане" в цялата страна от провокатори, които се опитват да скъсат, задраскат или откраднат бланки. В София на Женския пазар група от малцинствата нападнали доброволци на партията и се опитали да снимат личните им данни. Данните и подписите са запазени, а доброволците са се разминали само с уплах.

В Тетевен общински съвет от ДБ заплашвал на "Възраждане", че щял да пусне жалба, че събират подписи срещу еврото. Най-интересният случай е отпреди броени дни в София, когато се спряла жена до пункт на "Възраждане" на Женския пазар, която обявява, че е журналист от Дойче Веле - Емилия Милчева. Същата започнала да разговаря с доброволците на пункта и в един момент извадила телефона си и започнала да снима данните на хората, което е нарушение на няколко закона.

Oще по темата
Стигнало се дотам, че екипът на "Възраждане" се обадил на 112, полицията отишла на мястото след 10 минути и изтрила снимките. На същата бил написал протокол за предупреждение. По-късно се оказало, че въпросната жена е пиар на Демократична България.

Ако някои иска България да влезе в Еврозоната, има целият европейски елит зад гърба си и служебното правителство. Ако е толкова хубаво еврото за България нека да проведем референдум и тогава ще има информационна кампания от едната и другата страна, подчерта Деян Николов.

Той посочи, че референдумът не е път за установяване на диктатура.

Деян Николов увери, че не може да се злоупотреби с името, ЕГН-то и адреса на хората, подписали се под референдума. От "Възраждане" ще вземат допълнителни мерки за опазване личните данните на хората. Опитват се да откраднат данните и да направят медийна кампания и очерняща пиар акция, с която да се твърди, че не може да се опазят личните данни на обществото, каза още Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

124

Венелин

преди 1 година

Еврото ще свърши с хиперинфлация, заради огромните дългове на европейските страни. В България в момента повищената инфлация се дължи отчасти именно на еврото и валутния борд.

123

Анонимен

преди 1 година

Офф колко е т ъ п този... То всъщност са *** олигоф реките които му се връзват на *** ните. Фалиралият Български лев през 99та от същиятите днес и влизащ във валутен борд. Аааа да сега се сетила Мара да се пожара и да си измисля и историйки за Сорос през 97ма но 30 години не са обелили и дума болшеките из руд чета. Та така драги ми кючекаджии. Идете и гласувайте за този копейкин.

122

ЯМБОЛИЯ

преди 1 година

Какъв лев? Той отдавна не съществува,а е вързан към германската марка през 1997 година,чрез т.н. Валутен борд. Разбира се,че сега само еврото е истината. Нали разбрахте,левът е мъртъв над 25 години. БОГ да го прости.

fallback