Снимка: БГНЕС
fallback

Решението на Народното събрание за минималната работна заплата ще бъде оспорено пред Европейската комисия и Международната организация на труда.

Oще по темата
Това съобщи във Варна председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев, съобщи БНТ.

Той твърди, че решението на парламента противоречи на европейската директива за нормални работни заплати.

Парламентът иззе функциите на Тристранния съвет и правителството, каза Васил Велев. За нас правилното решение е минималната работна заплата да бъде различна за различни икономически дейности. За някои от тях тя може да бъде и по-висока от фиксирания размер в момента, за други следва да бъде такава, каквато се договорят социалните партньори, каза председателят на АИКБ.

Винаги сме казвали, че не желаем хората в България да получават минимални работни заплати. Те следва да са временен инструмент за хора, които нямат квалификация или са в процес на преквалификация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Никой

преди 1 година

Няма да спрат да реват и собственик на магазин няма да спре да говори че ще фалира защото ттябва да даде със 100-200 лева повече на тия женички вътре който се трепят от работа...м...*** ви *** ***

42

Анонимен

преди 1 година

Алчни до безобразие работодатели, 33 години използват най-евтината работна ръка в Европа и пак недоволни...Неналапахте ли се вече??? Данъци укривате, засрамете се малко...Едва ли има работодател в Балгария, който да не укрива доходи и да плаща реалните данъци...Искате да научите работниците ви да ни ядат ли??? Или да изгоните от България и малкото останали българи в работоспособна възраст???

41

Анонимен

преди 1 година

Докога ще занимавате хората с постоянните вопли на това същество?Втората година на майчинството му беше криво,болничните му бяха криви,класът за прослужено време му беше крив,сега и минималното заплащане на неговите роби му е криво,абе пръъч комунистически никой не си тръгнал от този свят с торба жълтици,всеки си отива както майка го е родила,ти също!

fallback