fallback

От "Има такъв народ" внесоха подписка за провеждането на референдум за президентска република. Какво цели партията на Слави Трифонов с това?

"От ИТН са последователни в тази посока за преминаване към президентска република. Промяната на модела е радикална, не знам до какво ще доведе и каква е целта. Слави Трифонов продължава да е на политическата сцена и я тресе, макар да не е вътре в нея. Бих посъветвал конституционалистите около ИТН да прочетат каква всъщност е концепцията за президентската институция в българския модел", коментира политологът Атанас Радев в "България сутрин".

Oще по темата
Политологът Теодора Йовчева смята, че парламентаризмът не е изчерпан, но не му е дадена възможност да се развие.

"Не съм съгласна с тезата, че концентрацията в едни силни ръце би довела до изход от кризата. Защо сценаристите не агитираха за този референдум в последните години на президента Плевнелиев? Организаторите пропускат да споменат, че одобрението е към Радев, а не към президентската институция. Тук се паразитира върху високия рейтинг на настоящия президент", посочи тя пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Атанас Радев по проучванията се вижда, че няма кой знае какви промени в електоралните звена предвид настоящата ситуация. "Продължаваме промяната" и "Демократична България" заявяват, че ще се явят заедно на изборите, което може да доведе до размествания", заяви Атанас Радев.

Двамата политолози очакват малко по-висока избирателна активност - най-вече заради хартиената бюлетина.

Вижте още в следващото видео

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 1 година

Радев е главния виновник за ситуацията която се намираме в момента, освен това публична тайна е, че Радев недолюбва всички партии дори и тези от т.нар. промяна, той вдигна юмрука само да спаси собствената кожа!

41

Чалга дивак

преди 1 година

Нищо подобно, просто на тия от ИТН толкова им е мoзъкот. Сменете народа не системата, с тоя пpoзд народ каквато и система да сложиш пак ще си избират същите каyни да ги управляват.

40

Анонимен

преди 1 година

Само това ни липсва Президентска РепубликаТогава ще си имаме Путиниска Държава

fallback