Снимка: БГНЕС
fallback

Софийската градска прокуратура установи, че България няма нищо общо с взрива на Кримския мост. Това написа в Туитър главният прокурор Иван Гешев.

Според него това е била поредната хибридна атака срещу европейската общност.

Още през октомври службите за сигурност установиха, че взривеният на Кримския мост камион никога не е бил на територията на Република България, която беше посочена като отправна точка за неговия маршрут.

На 8 октомври на Кримския мост се взриви товарен автомобил, в резултат на което са се запалили седем цистерни с гориво от железопътна композиция.

Взривът на Кримския мост е организиран от украинските специални служби, заяви след това президентът на Русия Владимир Путин, а според Следственият комитет на Русия маршрутът на взривения камион на Кримския мост е бил Одеса, България (Русе), Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарски край.

След това Руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) публикува резултатите от разследването на експлозията на Кримския мост, в което продължаваше да присъства "българската следа".

През октомври Гешев призова българските служби бързо да разсеят съмненията за участие на България във взрива на Кримския мост

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Паци

преди 1 година

Голям пич!

48

Анонимен

преди 1 година

Като има акция шумно я обявяват по всички телевизии, като я осъдят прокуратурата после, ни вопъл ни стон. Всички мълчат като ***, а народа плаща.

47

Данчо Полицая

преди 1 година

Браво! Навременна и адекватна позиция на Иван Гешев! Поклон!

fallback