След като приключи мандатът ми, не съм бил търсен от нито един правоохранителен представител. По този въпрос всичко е било щателно прегледано и в обществен интерес. КПКОНПИ проверява за конфликт на интереси или корупция, възникнала от действия на даден държавен служител. Аз нямам нищо общо с БАН, няма как да има и корупция, когато по смисъла на закона съм възложил научна дейност на най-престижната държавна институция. Това заяви бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му през последните 16 години при мониторинга на биоразнообразието са били постановени около 20 000 записа на стойност над 30 млн. лева.

Още по темата

"Не се притеснявам от досъдебни производства. Това показа, че през последните години е свършена много некачествена работа. Някои трябва да отговарят пред КПКОНПИ какво се е случило с тези пари и защо работата не е свършена", коментира той.

Сандов коментира и политическата обстановка в страната.

"Румен Радев гарантира това да няма кабинет и да продължи да управлява през служебното правителство, давайки мандата на БСП. Макар и легално, това се превръща в узурпиране на властта", заключи бившият министър на околната среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase