Снимка: БГНЕС
fallback

"Участие на ГЕРБ-СДС в правителство с мандат на БСП и с приоритети, които БСП залага, ми се струва доста трудно", каза Тома Биков, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, в "Още от деня".

Според него в този парламент по важни теми се е оформило едно естествено мнозинство, без то да бъде официализирано с правителство и по отношение на бюджета.

Oще по темата

 
И обясни, че от ГЕРБ не са се вторачили в мандата, а какви са основните приоритети на правителство с третия мандат, даден на БСП. Биха подкрепили определени политики на БСП, но по основните теми на дневния ред, дори и на геополитиката и на света, не само на България те са на доста различни позиции.

За връчването на третия мандат Тома Биков отбеляза: "Ние смятахме, че има по-високи шансове да има правителство с приоритетите на Демократична България, защото в този парламент няма как да се случи правителство без подкрепата на ГЕРБ очевидно и няма как да се случи правителство единствено на ГЕРБ".

Аферата NEXO" има много по-мащабни и по дълбоки измерения от това, което до момента знаем. Днес приехме комисия, която да изследва този казус. Там има очевидни взаимодействия на тази корпорация с българската политика и то по един начин, който може би е законен, защото дарение от 20 000 лв., направени от 5-7 служители на NEXO към Демократична България, не е наказуемо на първо четене, но на второ четене изплуват въпроси", обясни Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 1 година

НАРОДА ВИЖДА КОЙ Е КРАДЕЦА! РАДЕВ СЪСИПА ДЪРЖАВАТА КАТО НАЗНАЧИ КРАДЛИВИ МОШЕНИЦИ! КОЙ Е ГЛАВНИЯ МИРОТВОРЕЦ!РАДЕВ НИНОВА ЛЪЖЕХА!ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА, НОО ИЗНЕСЕНО ПРЕЗ ПОСРЕДНИЦИ! ТОК С ПОСРЕДНИЦИ ГОРИВАТА С ПОСРЕДНИЦИ! ЧЕСТИТО НА ПАПАГАЛИТЕ !НАШЕТО ИЗЛЕЗЕ ''КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА ''

3

Анонимен

преди 1 година

На снимката :прилича на клоун от цирка ,които като вдига врява си мисли че някой го слуша и че всичко живу му вярва.На вашите екрани клоуна

2

Анонимен

преди 1 година

Удавници за " сламка" се хващат! Не ви се ходи на избори май че а? Ще ще трябва!-:))

fallback