Снимка: БГНЕС

Третият мандат беше саботиран от Иван Гешев и ГЕРБ - единият си пази стола, а другите шкафчето. ГЕРБ отстреляха "Демократична България", които държаха уж те да им бъдат официални партньори. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев пред bTV.

По думите му ГЕРБ провалили мандатите за съставяне на правителство. Защо на ГЕРБ, БСП, ДПС и "Възраждане" им се доспива на правна комисия, а когато приехме Изборния кодекс нищо не се случва, недоумява Настимир Ананиев. Последните няколко месеца има тежка кампания срещу "Продължаваме промяната", посочи той.

Още по темата
Настимир Ананиев е недоволен, че служебното правителство ще управлява повече, отколкото кабинетът на Кирил Петков. Защо ГЕРБ не искат да се направи правителство, запита той. ГЕРБ и ДПС са силни долу на калния терен. ПП все още нямат покана за лидерска среща, която обяви, че ще направи лидера на БСП Корнелия Нинова, уточни Ананиев. Той не знае какво се случва в БСП и на техния национален съвет, като го сравни с партизанска война или другарска любов.

"Как си представяте Бойко Борисов да дойде на жълтите павета. Той може би не идва заради джипката заради това, че знае кой е редил паветата", заяде се депутатът.

Ананиев даде да се разбере, че няма нищо общо и никога не е имал нищо общо с компанията за криптовалути Nexo. Той ще заведе дело срещу Тома Биков и Слави Трифонов за обвиненията за Nexo. Компанията не е спонсорирала никого, уточни Настимир Ананиев, който не знае къде е Антони Тренчев.

"С Антони Тренчев планирахме общ бизнес, свързан с апликация", изтъкна Ананиев, който не каза точно за каква апликация става дума с аргумент, че това не било важно. За него е важно да се обсъди какво се случва в страната и защо България няма редовно правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase