Снимка: БГНЕС

Ние сме възпитани хора, ще отидем на срещата, за да обясним на Корнелия Нинова, че особено след като започна инвазията на Путин в украйна, няма как да бъдем в едно мнозинство. Това заяви пред Нова телевизия съпредседателят на "Демократична България" генерал Атанас Атанасов.

Той увери, че пожелава успех на соцлидерката, но нямало как ДБ да подкрепи БСП.

Щяхме да положим усилия от ДБ, ако бяхме получили третия мандат, подчерта Атанасов. Той обаче изтъкна, че президентът Румен Радев за четвърти път е избрал да даде мандата на политическата сила която има най-малък шанс.

Съпредседателят на ДБ определи като смешни аргументите на държавния глава за решението и посочи, че за първи път го е видял толкова неуверен. На Нинова също по негови думи ѝ било ясно, че полученият трети мандат е данайски подарък.

По думи на Атанасов в случая с Nexo става въпрос за една прокурорско-герберска уйдурма, която е предизборна и всичко е замислено предварително.

Той е убеден, че в тази предизборна кампания няма да е само темата Nexo, а ще има и Gemcorp.

Още по темата
"Трябва да бъдем бити - заедно и поотделно, ако може. И ПП, и ДБ", посочи Атанасов.


Относно резултатите от вътрешната проверка на партията, касаеща списъка с дарители от Nexo, които бяха обявени публично, той заяви, че в парламентарната група са обсъждали въпроса няколко пъти и заключението е, че "всичко е абсолютно чисто".

Според него към момента няма основания "Да, България" да връща парите от даренията от служители на Nexo. Този въпрос обаче трябвало да го решат колегите му от "Да, България".

"Това е компромат, почиващ на обективни данни. Така се нарича цялата тази история. "Да,България" трябва да решат дали да върнат парите, защото те са насочени към тях. Но към момента не виждам такова основание. Това е и проблем на финансирането на политическата дейност в България", подчерта Атанасов и запита: "Как една политическа партия да проверява всичките си дарители? Политическата партия, която оглавявам, не е ДАНС".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase