Снимка: БГНЕС
fallback

С "БСП за България" тепърва ще седнем на разговори, ако ни поканят. Трябва да се обединим около политики.

Това коментира пред журналисти депутатът от "Продължаваме Промяната" Никола Минчев по повод решението на президента Румен Радев да връчи третия мандат за съставяне на правителство на "БСП за България".

Надявам се, че ще ни поканят на разговори и чак тогава ще можем да говорим за подкрепа, допълни Минчев, цитиран от БТА.

По-рано днес от прессекретариата на държавния глава съобщиха, че в понеделник президентът ще връчи на парламентарната група на социалистите мандат за посочване на кандидат за министър-председател.

Това е третият и последен възможен мандат за съставяне на правителство в рамките на 48-ото Народно събрание. Той се връчва от президента на избрана от него парламентарно представена сила, след като първият и вторият мандат, връчени на двете най-големи формации в Народното събрание не бяха реализирани.

"Даването на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП означава предсрочни парламентарни избори в края на март или началото на април. Пети поред в последните две години.

Политическата криза в България продължава с пълна сила и ни чакат нови месеци безвремие, управление на служебно правителство и липса на парламент".

Така депутатът от ГЕРБ-СДС Анна Александрова коментира във фейсбук връчването на третия мандат за съставяне на правителство на БСП.

"Убедена съм, че българските граждани видяха и в това Народно събрание, че ГЕРБ-СДС бяхме единствените, които направиха и невъзможното за излизане от този омагьосан кръг и за съставяне на редовно правителство на страната. Егото и партийния егоизъм на опонентите ни съсипаха още един парламент, който за краткия си живот свърши изключително много работа, прие решения, с които върна достойнството на държавата и гласува закони, които хората очакваха.

Единственият доволен от всичко това може да е президентът Румен Радев.

Тези, които той създаде и сега определя като шарлатани и хората, които се обединиха под юмрука му, гарантираха едноличната му власт и след края на 48-то Народно събрание.

Предстоят още тежки дни за България!", пише още Александрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Бай Дрън

преди 1 година

Лошото е, че президента остави ревящите днес партии в парламента, да извършат куп прoстотии. Преди това се вършеше от ПП и сие, сега президента даде зелена светлина парламента да се развихри. За една година в България не са се вършили толкова предателства, колкото за последната. Предадохме Македония. Предадохме Русия. Влязохме във война официално. Подпомагаме едни надрусани хора да трепят себеподобните си. Толкова предателства България не е виждала никога за толкова кратко време!

61

Огън

преди 1 година

да ви гори всичките там! Един читав няма!!! Долни предатели!

60

Black Metal

преди 1 година

Е, как - ако ГЕРБКП и СтАни Да Седна не са на кокала, то разбира се, България я чакат лоши времена. Като че ли,само видите ли ТЕ, Богопомазаните, са Единствените политици още от Сътворението. Нито една "партия" в този "парламент" не става за нищо! Едни и същи политковри си връткат трът.К.ите като долно.П.робни маС.Т.ии вече 33 години! Безподобна Gнус!

fallback