"Когато си поставяме национални цели и ги преследваме заедно като парламентаристи, такива мнозинства са възможни. Такова мнозинство е необходимо именно в този парламент, защото при неговата разпокъсаност, за да работи, трябва много по-широка база, на която да стъпи, за да оцелее", заяви Румен Йончев от "Български възход" в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него резултатът от изборите се изобразява в НС, където трябва да има взаимодействие и диалог между политическите сили, който да доведе до решение на проблемите на българските граждани.

Още по темата

"Някой е казал, че политиката е изкуството на възможното, така че трябва да търсим възможните мнозинства. "Български възход" винаги е бил един от обичайните заподозрени за третия мандат. Ние приемаме това като комплимент. Всеки един от вариантите, който може да се реализира, предполага различен изход", посочи Румен Йончев пред Bulgaria ON AIR.

"Български възход" е готова да посрещне третия мандат, но не държи на това, нито се е наредили на опашка. Партията смята, че ако попадне третият мандат при нея, това би било плюс за България, защото ще се опита да възстанови диалога в НС.

"Ако те не си говорят, никога няма да могат да реализират някоя от целите, които са си поставили, а те са национални. Търсенето на онова голямо мнозинство, върху което да стъпи едно стабилно управление, е абсолютно необходимо и сега, и след 3 месеца", смята Румен Йончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase