Сериозен спор за бюджета се разрази и в предпоследния работен ден на депутатите за годината. Същевременно стана ясно, че социалният министър е готов да предложи 780 лв. минимална заплата от 1 януари.

"Ние през цялото време казвахме, че трябва да има правителство, което да доведе нещата до край. Отваря се кутията на Пандора, най-лошите прогнози за предколедно наддаване се сбъдват, надявам се тази нощ да се реши", заяви депутатът от "Български възход" Румен Йончев в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
"Продължава да не е ясно дали ще има редовен кабинет, само солидно редовно управление може да сложи ред в нещата. Всеки опит да бъде раздуван бюджета не води до никъде. Нека се вслушаме в разума, да удължим бюджета за 3-5 месеца и да избегнем предколедното наддаване", призова народният представител.

Пред Bulgaria ON AIR Йончев посочи, че Корнелия Нинова гледа на държавния бюджет като източник на доходи за населението.

"Но не го плаща парламентът, а бизнесът и икономиката, това трябва да стимулираме. Типичен социалистически подход е това и показва дълбоко подценяване на избирателите", добави представителят на "Български възход".

Той беше категоричен, че истински държавен бюджет не може да бъде приеман от управление, което не смята да управлява в дългосрочен план.

"Български възход" ще предложи промени между първо и второ четене на компенсацията от 1 лв. за горивата, за да не се окаже, че крайният клиент ще има да дава, а не да получава. Идеята е да бъде усъвършенстван механизмът, по който ще извършва това компенсиране.

А от партията му гледат сериозно на втория мандат, въпреки че не са убедени в успешната му реализация.

"Уважаваме усилията на колегите от "Продължаваме промяната" да го реализират, но подходът, избран от тях не е този, който бихме препоръчали. В кризисна ситуация не може да бъде базирано управлението на правителство на малцинство. Това не е продуктивно и не е добро за икономиката и държавата в дългосрочен план", подчерта Йончев.

А ако "Български възход" получи третия мандат за съставяне на правителство, ще започне разговорите с ДБ и след това с останалите партии в НС.

Вижте видеото с целия разговор.

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 2 месеца

Дайте пари на хората, бе крадльовци герберастки. 12 години само крадете, докато хората мизерстват.

5

Анонимен

преди 2 месеца

" Йончев посочи, че Корнелия Нинова гледа на държавния бюджет като източник на доходи за населението. " ..... По-скоро мутрите гледат на държавния бюджет като източник за пълнене на чекмеджетата.

4

Анонимен

преди 2 месеца

Нашето МеЦи се е отдал на предколедна и след коледна еуфория покрай трофея си "Златно кюлче" - трофей окичен в чекмеджето му видян лично от Мата Хара