Снимка: БГНЕС
fallback

Ако този мандат дойде при нас, ще се опитаме да създадем атмосфера на диалог и търсене на разумни и отговорни решения. Ако отиде другаде, ще участваме в разговорите, обяви в Пловдив зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин.

Според него все още е възможно правителство в рамките на това народно събрание, но с всеки следващ ден се приближаваме към предсрочни избори.

Oще по темата
"Вървим към избори от самия ден на изборите, когато стана ясно, че няма партия, която може да организира коалиция около себе си", отбеляза Вигенин, цитиран от БТА.

Според него третият мандат е шанс всички формации в парламента, с изключение на „Възраждане“, които обявиха че искат избори, да намерят пресечна точка за формиране на правителство, което да изпълни спешни ангажименти. Вигенин отбеляза, че която и от малките формации да получи мандата, колкото и усилия да положи, накрая ще са нужни гласове и това зависи от ГЕРБ и „Продължаваме Промяната“.

"Партиите нямат нужда от повече време, за да си говорят, ако имат политическа воля, кабинетът може да стане за дни", отбеляза Вигенин. Той посочи, че вижда евентуални предсрочни избори между средата и края на март. Оттам нататък всяко отлагане е безсмислено, допълни зам.-председателят на БСП.

(БТА, Ирина Шопова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Милиардер

преди 1 година

Зимата си е зима, а пък сметките за електроенергия, отопление и цените на стоките са все по-големи. Кризата на политиците си е само тяхна. Не и на обикновените трудолюбиви хора като мен.

47

На БСП

преди 1 година

Му остана да прави диалог само с Възраждане и Янев. Явно с ГЕРБ, ДПС, ПП и ДБ не намериха общи точки щом до сега не се е направило правителство.

46

Анонимен

преди 1 година

Правителство с такива "миролюбци" е змия в пазвата. Закривайте се докато е време.

fallback