Снимка: БГНЕС

ПП да предложи в НС състав на кабинет и структура на правителство още следващата седмица, призова от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

Според него всичко останало ще е мимикрия, обиграване на ситуацията.

Още по темата
"Една декларация не може да управлява, държавата не може да се управлява от декларация, една държава се управлява от правителство, от структура на МС, когато се предлага правителство и се правят усилия, всичко това се предлага в пакет - декларацията, структурата на МС, министрите и управленската програма", коментира той.

Според него е била пропусната възможността за решаването на политическата криза с отхвърлянето на правителство с първия мандат на ГЕРБ.

"Първият мандат има най-голям шанс за осъществяване, ГЕРБ направи компромиси като предложи неполитическо правителство, което да удовлетвори исканията на максимално широк кръг политически сили и го направихме с ясното съзнание, че в този парламент има мнозинство и това се доказа с гласуването на държавния бюджет, при което 80% от текстовете минаха с гласовете на ГЕРБ, ДБ и ДПС", каза Биков.

По думите му погледите са насочени към трети мандат, но той е кризисен и нестандартен.

"Избирането на едно правителство само по себе си не решава политическите кризи, то само дава възможност, но тя може да бъде и пропиляна и заради това е много важно третият мандат да бъде конструиран рационално", коментира депутатът от ГЕРБ.

"Надяваме се че през настоящата сесия ще сложим началото на края на политическите иновации и нещата ще започнат да се случват така, както в останалите демократични държави", обобщи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase