Снимка: БГНЕС
fallback

Интересът към връщане на НДСВ показва, че хората търсят модели от миналото. Това коментира пред bTV проф. Даниел Вълчев, бивш министър в правителството на НДСВ, декан на Юридическия факултет.

В разговори обаче с бивши царисти и Огнян Герджиков той не е участвал.

Вълчев не вижда възможност за създаване на правителство с третия мандат и според него се върви към избори, тъй като аритметиката показва, че без ГЕРБ, "Възраждане" и ДПС не може да се създаде такова.

След евентуални бъдещи избори Вълчев не очаква голяма разлика в политическия пъзел. Има процеси, "Възраждане" заема мястото на предходните отишли си партии в нишата, една партия може да изпадне, друга да влезе", коментира той.

Юристът съобщи, че експерти в сферата обсъждат, че "тече прекрояване на конституционния модел в България и президентът би застанал зад такова нещо". Вълчев смята обаче, че Румен Радев започва да губи подкрепа от обществото заради постоянните критики, тъй като "няма как да остане в бяла риза".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

РАЯ

преди 1 година

Това е цинизъм, сътворен от циници!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

13

избирател

преди 1 година

Те това сега избори ли са?Помните ли Симеон през 2005 какви избори направи-с томбола и награди.Цял плазмен телевизор 42 инча имам от тези избори!А сегашните като са се стиснали-да имат да вземат да гласувам! Всяко нещо струва друго нещо-както е казал Мечо Пух.Искам избори с томбола и награди - иначе и пръста си не мръдвам.И те нищо не прявят за мен -и аз нищо за тях!

12

До Анонимен 1

преди 1 година

Ти добре ли си? Благодарение на реформата на Вълчев от 2007, образованието ни е това дередже и неграмотността е толкова висока. С развалянето на седянката, развалиха и образованието, направо му разказаха играта. Наскоро научих, че се е случило и със съдействието на оня динозавър Янка Такева. Така че тоя Вълчев трябва да стои далеч от политиката и да мълчи трайно, щото не е заслужил да изказва мнение след поразиите, които направи.

fallback