Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Вариантите за дата за предсрочни избори са три - 19 март, 26 март или 2 април. Това конституционалистът доц. Наталия Киселова пред Novanews.

"За пръв път мандатите се просрочват толкова дълго, една от причините вторият да бъде връчен чак днес е усилието на ГЕРБ да оползотвори седемте си дни. Не съм убедена, че 7 дни ще има и за акад. Денков. Ако утре декларацията не събере подкрепа, е възможно до края на седмицата той да върне мандата", посочи тя.

Oще по темата

Според нея трябва да се търси подкрепа от ГЕРБ или ДПС, за да има мнозинство този мандат, затова ПП са избрали чрез декларация да се тества подкрепата.

"Оръжията за Украйна могат да накарат БСП да не ги подкрепи, по Закона за противодействие на корупцията партиите имат различно мнение. Така че е възможно да не се постигне принципна подкрепа. Всички са обърнали поглед към третия мандат и там могат да възникнат интересни конфигурации", коментира доц. Киселова. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Сашо от Варна

преди 1 година

Втори Февруари е най добрия вариант за избори. За пореден път ще бъде - стани ти да седна пак аз....Защо този път не опитаме да избереме само безпартиини!?

46

1-ви април

преди 1 година

е най-подходящата дата за избори.

45

ЬЬЬ

преди 1 година

пп-продължаваме промяната,или казано по-точно:продължаваме потъването-предлагат в декларация същите приоритети,които преди броени дни бяха предложени от проф. Габровски и които те единодушно отхвърлиха.Значи не ги интересува нищо друго освен комисионните и предпоставките за далавери. Смешно, тъжно и нагло.

fallback