Снимка: БГНЕС
fallback

Днес от 10:30 часа, в зала “Триадица 2” на Гранд хотел София, ще бъде подписано споразумение между "АЕЦ Козлодуй” ЕАД и компанията Фраматом GmbH АВ за свежо ядрено гориво за 6 блок на атомната централа.

След сключения с Уестингхаус Електрик Швеция АВ договор за доставка на свежо ядрено гориво за 5 блок, с новия документ, който предстои да бъде подписан, се прави следващата практическа стъпка за осигуряване на диверсифицирано портфолио на доставките на гориво за ядрените енергоблокове на централата, съобщиха от Министерството на енергетиката.

Споразумението ще бъде подписано от Георги Кирков – изпълнителен директор на „АЕЦ Козлодуй” ЕАД, и Лионел Геф – старши вицепрезидент по горивото на Фраматом GmbH, в присъствието на министъра на енергетиката Росен Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

А АЕЦ Белене кога?

преди 1 година

Ако нашите политици поставяха на първо място националните, а не чуждите интереси щяхме да построим АЕЦ Белене. Достатъчно беше на времето Хилари Клинтън да се отбие за малко при Бойко в България и строителството на АЕЦ Белене беше спряно. Зализаният хитрец Николай Младенов докладва, а Хилари написа добра новина. И добре че беше Уикилийкс да изнесе в публичното пространство тази кореспонденция, иначе нямаше и да го научим това.

45

Анонимен

преди 1 година

10 години! Страшно е! Жалко за АЕЦ! Жалко и за България! Тук не става въпрос за пари, а за трезво мислене, защото ядреното гориво не е като самолетите на чертежи, а крие много рискове и опасности и за АЕЦ и за хората, ама карай да е весело!

44

Големия памперс

преди 1 година

Само да питам: За "свежото" ядрено гориво разбрах, за цената не съвсем - важен е оптимизма, но най-важно е, какво правим с отработеното гориво? За това не се чува ни вопъл ни стон.

fallback