46

А АЕЦ Белене кога?

преди 1 година

Ако нашите политици поставяха на първо място националните, а не чуждите интереси щяхме да построим АЕЦ Белене. Достатъчно беше на времето Хилари Клинтън да се отбие за малко при Бойко в България и строителството на АЕЦ Белене беше спряно. Зализаният хитрец Николай Младенов докладва, а Хилари написа добра новина. И добре че беше Уикилийкс да изнесе в публичното пространство тази кореспонденция, иначе нямаше и да го научим това.

45

Анонимен

преди 1 година

10 години! Страшно е! Жалко за АЕЦ! Жалко и за България! Тук не става въпрос за пари, а за трезво мислене, защото ядреното гориво не е като самолетите на чертежи, а крие много рискове и опасности и за АЕЦ и за хората, ама карай да е весело!

44

Големия памперс

преди 1 година

Само да питам: За "свежото" ядрено гориво разбрах, за цената не съвсем - важен е оптимизма, но най-важно е, какво правим с отработеното гориво? За това не се чува ни вопъл ни стон.

43

Ха-ха-ха

преди 1 година

Ето ти "независимост ", руските доставки се изместиха от американкси !

42

Руснак

преди 1 година

И като се получи бум и пляк на реактора пак Русия ли ще е виновна и още едно питане къде ще съхранявате отработеното гориво тъй като доставчика е включил клауза че то си остава за сметка и съхранение във ОГРОМНАТА територия на България???

41

do 42

преди 1 година

Никакво складиране, ще го раздават на братята роми за безплатно отопление.

40

Пак по опорката?

преди 1 година

До ЯМБОЛИЯ: Пий си ракията бе, ямболлия. Яж бол по празниците. Хора, които да пишат г'лупости по русофобските опорни точки има достатъчно.

39

ЯМБОЛИЯ

преди 1 година

Браво. По-далеч от североазиатците. По-бързо скъсване на всички връзки с тези убийци.

38

А цена и хранилище?

преди 1 година

Подписали и толкова. А каква е цената, която ще платим и каква щеше да бъде ако доставим (както досега) гориво от Русия. Със сигурност на тази компания ще трябва да платим повече. Най вероятно тя доставя уран от Русия и го препродава (на будалите) с печалба, както правят и посредниците за доставка на газ. И не по-малко важно - какво ще стане с отработеното гориво. С Русия имаме договор да си го прибира обратно. Но тези GmbH не вярвам да го искат. И какво - ще трябва да строим и хранилище.

37

Олимпиакос

преди 1 година

Има проблем, защото всяка една технология е направена да работи с горивото на създателя си. Чехите имаха проблем с друго гориво, Запорожката АЕЦ също. И руснаците това го знаят.

36

НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

преди 1 година

АЕЦ е СТРАТЕГИЧЕСКИ ОБЕКТ. РУСКИТГЕ РЕАКТОРИ работят безпроблемно с РУСКО ГОРИВО. Техноилогията на руското и американското гориво е различна. В Чехия вече пробваха схемата РУСКИ РЕАКТОР с АМЕРИКАНСКО ЯДРЕНО ГОРИВО и се ОТКАЗАХА, върнаха се на руското, поради зачестили аварии. Да не говорим, че след използване отработеното руско ядрено гориво по договор се връща в Русия, която си има грижата какво да го прави. Нищо не се казва по въпроса КАКВО ЩЕ ГО ПРАВИМ отработеното америкаско гориво.

35

UNCLE SAM

преди 1 година

ОЧАКВАЙТЕ НОВИТЕ ЦЕНИ НА ТОКА - 0,50 USD !!!

34

Ядрен Физикохимик

преди 1 година

Свежо, прясно та чак пари, кат истине е за буклука.

33

запознат

преди 1 година

Американците ще вземат парите, но ядрено гориво няма да доставят защото ще се позоват на форс мажор! Нямат уран! Русия спира износа на уран и титан през следващата година! НАСА да заминава да дири уран на планетата Уран!

32

Анонимен

преди 1 година

а отработеното гориво къде ще го съхраняват ?! нема я вече Русията, че да ни го взема

31

Анонимен

преди 1 година

По-скъпичко и по-опасничко. А всички ние - по-големи маймуни.

30

???

преди 1 година

Какво стана с новото откритие електролит за коли на ток. АЕЦ не може ли да мине на електролит и да стане ЕЕЦ?

29

Тъп

преди 1 година

И в Чехия и Украйна имаше проблеми с това гориво,дефектира и пада КПД ,отделно съхранението.Бива робия ама като нашите политици,ама ние сме си виновни,всеки народ заслужава управниците си.

28

До 28

преди 1 година

Тука някакъв анонимник се опитва да слага на едно място ГЕРБ с БСП-то и ДПС- то.Айде на училище

27

Пепи

преди 1 година

Колкото по - малко Русия ,толкова по- добре.Комплименти !