Снимка: БГНЕС

Ще има пари за пенсиите през януари, тъй като не се прие предложението на Ананиев, което щеше да блокира средствата. Министър Велкова призова да се мисли какво се предлага на трибуната.

Още по темата
Това каза съветникът на финансовия министър Любомир Каримански за Нова Нюз.

"Предупреждавахме, че социалните пакети ще имат много висока цена. Трябва лека-полека да мислим за целеви мерки, таргетирани към уязвимите групи. Цялата подкрепа трябва да не отива хаотично, а целево.

Eнергийните мерки също трябва да бъдат таргетирани към малките и средните бизнеси, защото иначе ще стигнем до момент, в който няма да има чуждестранни инвестиции", обясни той.

По думите му има два фактора, които влияят върху държавния дълг.

"Единият е външният - геополитически фактор, свързан с множеството кризи, вторият са вътрешногенерираните кризи.  С вътрешния фактор ни е по-възможно да се борим. Предложенията на партиите са необмислени и популистки, без ясен ефект за държавата. Общо 16 предложения за 5,7 млрд. лева бяха направени, но откъде ще се вземат пари за тях, не се казва", коментира Каримански.

Коментари Напиши коментар

15

анонимен

преди 5 месеца

Каримански що не питате откъде да се вземат парите бившия ви коалиционен партньор и финансов министър Асенчо Очите? Той е майстор в кривите сметки, раздаваше на калпак и е убеден, че две и две не правят четири (явно на това са го учили в Харвард).

14

Lina

преди 5 месеца

Това и доста от останалото и тн няма отърсване от тях. Нормално, кой ще се откаже от такава заплата, за да е малко повече от среден мениджър на банка , близка до до..*** БЕ.Й.

13

Обективно

преди 5 месеца

Е ТО ОСТАВАШЕ ДА НЯМА И ПЕНСИИ И ДА ЗАКРИВАМЕ ДЪРЖАВАТА ТОГАВА??? СПРЕТЕ ДА ИЗТОЧВАТЕ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ФОНДОВЕ ПО БЕЗОБРАЗНИ НАЧИНИ И ПАРИ ИМА БОЛ!!! НО НЕ ИСКАТЕ ДА ГО СПРЕТЕ ТОВА. ХАРЕСВА ВИ!!!