Снимка: БГНЕС

Нетните чуждестранни инвестиции от началото на годината до края на първото полугодие на тази година, са отрицателно число. Това обяви пред Нова Нюз представителят на ИТН Любомир Каримански.

„Това са данните на БНБ и Министерство на финансите. Конкретна мярка е подпомагане на бизнеса. Важни са и отделните европрограми, които могат да бъдат ориентирани капиталово. Също и при реинвестиране на печалбата тя да не бъде облагана”, добави той.

„Първото нещо, което трябва да бъде направено час по-скоро, е да бъдат категоризирани уязвимите групи, към които да бъдат насочени механизмите за подпомагане и механизмите за преодоляване на натрупващите се кризи.

Още по темата
Следващото нещо, което е много важно да се направи във времето, е да можем час по-скоро да оценим и картографираме ресурсите на България, за да скъсим пътят им и използването им в икономиката, така че тя наистина да има един по-постоянен темп на растеж. И не бива да забравяме, че от страна на енергетиката е необходимо час по-скоро да стартираме 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „Козлодуй”, допълни експертът.
 

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 8 месеца

Инвестициите трябва да се спрат да застрояват кварталите и брега на морето. Положителна новина.

22

Анонимен

преди 8 месеца

Инвестициите идваха от прането на пари от Капитан Андреево. Ще спрат.

21

Анонимен

преди 8 месеца

Да, господин Уонаби главен гуверньор на БНБ.