fallback

Броени дни преди празниците пуснаха движението в двете тръби на тунел "Витиня" на магистрала "Хемус". Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков заяви в студиото на "България сутрин", че е държал този ремонт да бъде завършен преди празниците, за да може хората да пътуват нормално и да няма тапи.

"Така трябва да се работи в България - да има ясен срок, в който даден ремонт да бъде завършен. Смених ръководството на "Автомагистрали" и бях поставил за цел ремонтът да приключи преди зимата. Той беше от изключително значение, хората изстрадаха страшно много време. Ще бъде пуснат трафикът и за тежкотоварните автомобили, което е добре за бизнеса", обясни той.

Oще по темата
По думите му пред Bulgaria ON AIR нямаме изградени повече от половината магистрали, от които имаме необходимост. А за това ни пречат няколко неща:

"Няма планове за половината от магистралите, част от проектите са в изключително ранна фаза. Нямаме ентусиазъм да проектираме магистралите. Голямо говорене и малко проектиране. Другият проблем е начинът, по който се финансират магистралите. Ще ни трябват около 20 млрд. лв. да построим всички магистрали. Политиците трябва да помислят кои магистрали може да ги построи държавата. Магистралата Русе - Маказа успяхме да я придвижим напред. В средата на следващата година ще се строят два участъка от тази магистрала", посочи строителният министър.

Той е на мнение, че частично някои магистрали може да бъдат дадени на концесия.

"В момента имаме два варианта - магистрала "Хемус" да бъде спряна и да не плащаме. Ако някой има проблем с прокуратурата, са хората, които са подписали договорите - шефовете на АПИ и от държавното дружество "Автомагистрали". В договорите инхаус това е изкривено - възлага се от АПИ на "Автомагистрали", но те нямат капацитета да построят магистралите и започват да сключват договори за материали и техника", каза още арх. Шишков.

"Проектът за "Струма" - до края на януари трябва да бъде приключен анализът на мерките. Ще има ясна стратегия до май месец да имаме разрешително за строеж на определен участък. Казват в пленарната зала, че само проектираме. Проектираме, защото нямаше проекти. Имам идеята да възложим за проектиране всички липсващи магистрали", посочи още шефът на МРРБ.

"Продължавам да твърдя, че теренът за Детската болница е изключително добър. Ще пусна заповед за допускане на подробен устройствен план. Това е национален приоритет и затова е национален обект", изтъкна министър Шишков.

Виже видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Аноним

преди 1 година

Служебен министър назначен от Радев само да организират изборите стопираха инфраструктурата на цяла държава парите оставени от лошият Бойко ги няма Хемус е спряна нарочно правителство няма и държава няма

31

Биволъ

преди 1 година

Не разбрахте ли,че без Бойко нищо няма да се построи. Рашков да върне чувалите,вътре трябваше да има пари, уж де. ***, повярвахте на Прокопиеви те журналистически глупотевини.

30

Последният попиканец

преди 1 година

Кампанията по очерняне на Бойко и ГЕРБ , в папагалските крякания,че крадял от магистрали сега ще се обърне срещу червената олигархия ви главен с Нинова, Радев и техните шарлатани и ***.

fallback