Снимка: БГНЕС
fallback

Посещението на министъра на отбраната Димитър Стоянов е израз на ясната позиция на страната ни като държава, която предоставя оръжие, но и като член на НАТО и на Европейския съюз. Това заяви пред БНР председателят на Софийския форум за сигурност и бивш зам.-министър на отбраната Йордан Божилов.

По думите му визитата на военния министър е резонна. Войната на Русия срещу Украйна не е двустранен проблем, тази война е предвестник на ново пренастройване на системите на международните отношения, на архитектурата за сигурност в глобален мащаб, поясни той.

Oще по темата
Според него все по-често се говори за края на военния конфликт. Божилов посочи, че по всяка вероятност ще се търсят решения, включително Русия да изтегли войските си от окупираните територии. Той уточни, че рамката на преговорите ще зависи от Украйна.

Божилов коментира и решението на НС да се предостави военна помощ на Украйна. Няма нищо противоконституционно в решението на парламента Министерският съвет да бъде ангажиран с доставянето на военната помощ, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

До,, до 17”

преди 1 година

Разкажете колега и за касапина на Япония,Югославия,Ирак,Либия,Сирия и всички останали държави от света! Всички знаем за неколцината опълченци победили няколко стотин хилядната турска армия и са освободили България! Но за съжаление , не са могли да освободят Левски от 5 ,, полу задрямали заптиета, сигурно са били в Англия да берат ягоди и после социални А когато Ботев е дошъл с Радецки, са си залостили портите, защото според Запада тези са били терористи бунтуващи се срещу Османската Империя!

30

Традиционалист

преди 1 година

По традиция още от преди социализма, българските политици, също по традиция ,, внесени от чужбина и западни училища са на коренно различна,, утвърдена позиция от българският народ ! След тези утвърдени позиции, България е ставала все по-малка и жалка а сега е на път да изчезне или да се върне в териториите на Великата Османска Империя На никого от Западните държави или САЩ не му дреме за България на тъпите българи също нищо ново ,, наклонена глава сабя не сече,, така се изказа Харвардският

29

Хаха

преди 1 година

До Анонимен 31, дрън дрън свободни съчинения ...

fallback