Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният премиер Гълъб Донев призна, че се надява проектокабинетът на проф. Николай Габровски да бъде избран.

„От повече от два месеца изразявам искреното си желание да има редовно избрано правителство“, припомни той.
Според него предложенията за министри с мандата на ГЕРБ са подбрани професионалисти в своите сфери.
„Редовният кабинет ще преведе България през кризите“, коментира Донев.

Още по темата

Относно искането на „Булгараз“ за рът от 44% на цената на газа, премиерът призна, че газа правителството не може да се намесва, но са направени открити, прозрачни и предвидими процедури.

„Видяхте, че цената от над 460 лева за август-септември, падна под историческите 160 лева, на 140 лева. Повишението, което се предлага, е съобразено с търговската конюктура. Още в рамките, в които бизнесът в България казва, че това е поносима цена за него. Въпреки това цената у нас е най-ниската в Европа“, посочи той.

Според премиера са осигурени количествата газ, необходими за българския бизнес и домакинства. „Дори имаме излишъци, които се търгуват на газов хъб „Балкан“. На срещата на президентите на България и Турция се е обсъждало доставка на газ от южната ни съседка.

Донев коментира и протестите на пътни строители.

„Ако днес се окаже последният ми работен ден като премиер, бих казал на служителите на АПИ, които протестират, че имат право на това. "аправен е анализ, има големи диспропорции, дисбалансите са задълбочавани с години, не може едно служебно правителство да реши в цялост такъв проблем. Работим по удовлетворяване на справедливите искания на протестиращите“, обясни премиерът.

Според него години наред възнагражденията на администрацията са били неглижирани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase