Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Трима вицета предлага да има в кабинета си проф. Николай Габровски, който е кандидатът за премиер на ГЕРБ.

Това са Малина Крумова - вице по управление на европейските средства, Миглена Тачева вице и министър на правосъдието и Миглена Плугчиева, вице по климатичните промени и министър на околната среда.

Още по темата

За министър на финансите Гарбовски посочи Маринела Петрова. Благородна Матева е предложението за министър на вътрешните работи, генерал Запрянов за министър на отбраната, Драгомир Заков на външните работи, Мартин Дановски на икономиката и индустрията,Владимир Симчиев на регионалното развитие, Прошко Прошков на транспорта, Сабине Събева на труда, Благомир Здравков на здравеопазването,  Славчо Томев на образованието, Ириней Константинов на културата, Васил Грудев на земеделието, Милена Стойчева на иновациите, Красимир Симеонски на електронното управление, Николай Павлов на енергетиката, Мартин Захариев на туризма, Боил Кръстев на младежта и спорта.

„Моя основна цел ще бъда да се деескалира напрежението, да се влезе в нормален тон на разговор и да тръгнем заедно да изведем страната от кризите. Убеден съм, че МС е способен да преведе България през тази криза, защото всички имена са много добре познати в професионалните среди на тези специалисти. Те са с изградена професионална кариера и могат много бързо да заработят ефективно, за да се заловим с основните кризи – гласуване на бюджет, стабилизиране на цените, на инфлацията, Шенген и Еврозоната и това трябва да се случи в кратки срокове. Тези професионалисти са отдалечени от партиите“, каза Габровски, след като върна папката с изпълнения мандат на президента Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар