Снимка: БГНЕС

„Тезата, че България не е допусната в Шенген заради хартиената бюлитина е шарлатания и то класическа и за съжаление е много евтина, аз познавам далеч по-изобретателни шарлатани, чийто лъжи хващат декиш“, коментира в декларация от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков, след като от ПП обвързаха връщането на бюлетината с отказа на Нидерландия да даде положително становище за приемането ни в Шенген.

„Тази теза е обидна за цялото общество, защото приемането на хартиената бюлетина няма нищо общо с Шенген, защото никога не е поставянето като условие и няма и да бъде. Членството в Шенген не би трябвало да разделя политическия елит, а да го обединява, но това което се чу, това високомерно посочване на партиите на прехода от позицията на едва ли не новородени, при положение, че през последните две години страната беше управлявана от вас и вие положихте огромни усилия да разградите контрола върху границата и образа на страната пред ЕС“, обърна се той към ПП.

Според него именито ПП е част от проблема.

Още по темата
„Не излизайте на тази трибуна като морални съдници да казвате кой е виновен и невинен, защото направихте, така че България да има толкова отслабена позиция в ЕС, че да не е в състояние да защитава националния си интерес и това не се беше случвало от 1997 г, когато нямахме право да ходим в Европа без визи и отговорността е на ПП, защото тази позиция не беше такава през 2020 г.,когато бяхме поставени в чакалнята на Еврозоната. Вие сринахме доверието в България, вашия премиер се държа неадекватно и България заприлича на Кирил Петков, а когато Българя прилича на Кирил Петков никой не й вярва, човек който има въображаем приятел, с който е говорил преди 2-3 дни да лобира за България за членството в Шенген“, скочи Биков.

Според него е обида, че ПП сравнява членството в Шенген с хартиената бюлетина

„Идеята за пълна интеграция на България в ЕС не може да започва с такава груба лъжа, с отместване на реални проблеми в посока, която няма никаква връзка с темата. Живеем в този абсурд вече 2 години, занимаваме се с глупости“, отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase