Снимка: Dnes.bg, архив

"Хора, колкото и да палите и да стреляте, няма да промените факта, че сте българи и рано или късно ще разберете смисъла на думата “смирение". Това написа лидерът на ИТН Слави Трифонов в социалната мрежа Facebook, за да изрази възмущението си от откриването на българския културно-информационен център в Скопие.

Още по темата

"Имаше толкова полиция, все едно очакваха да дойде възкръсналият Пабло Ескобар", пише той.

"Не знам как да ви наричам. Вие сте българи, а огромната част от вас мразят България. Харесва ви да ви наричат македонци, но македонците са част от Древна Гърция и вие нямате абсолютно нищо общо с тях. В момента сте северномакедонци, но това пък ви дразни, понеже ви принудиха да се казвате така. Да не говорим, че една голяма част от вас са албанци", каза още Слави Трифонов и заяви, че е доста объркан и не знае как да се обърне към тях.

Лидерът на ИТН отвори темата и за македонския език. Той нарече езика "български, в който няма "ъ".

"Какво ви притеснява от тия малки стаички, които носят името Борис Трети, Ванче Михайлов или Български културно-информационен център? Кое ви плаши толкова, че ги палите тия стаички, стреляте по тях и скоро очаквам да започнете да ги взривявате", пише Трифонов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase