Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

През последни дни има изметване на вниманието от важните въпроси като инфлацията, предстоящата зима и съставянето на кабинет към това дали ще гласуваме с хартия или с машина“, коментира Александър Николов от името на ПГ на „Български възход“.

По думите му машините направиха преброяването бързо и точно, елиминираха невалидните бюлетини и внесоха спокойствие.

Oще по темата

„В обществото няма консенсус по въпроса за връщането на смесеното гласуване, хората са много разделени по тази тема и те са разделни и заради всички нас, защото в последните седмици не спряхме да се нападаме, да си отправяме обвинения как едни са откраднали изборите, а други се готвят  да  го направям. Защо е важно сега да се променя ИК, на избори ли отиваме? Защото, ако това е така, това означава, че този парламент е мъртвороден и не може да излъчи управляващо мнозинство, следователно няма право да променя изборните правила, а на избори през март може да се окаже, че дори няма кой да отиде да гласува“, коза Николов.

„Отново призоваваме в ден като днешния всички парламентарни групи да проявим мъдрост, да дадем крачка назад, за каквато всичики дадохме заявка в деня на откриването на това Народното събрание. Призоваваме ви да търсим това, което може да ни обедини, единствено тогава имаме шанс да върнем изгубеното доверие, да повишим избирателната активност и да гарантираме честен изборен процес“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 1 година

Кенеди какво казва по въпроса?

18

кефят

преди 1 година

тия са се наговорили май. Избори, та избори, та избри- айляк работа. Защо няма правителство? Май на някой му хареса да протака, пък че държавата се разпада- карай..

17

Анонимен

преди 1 година

Само бивши и настоящи военни още не са разбрали, че отиваме на избори. Де да бяха минали по моста....

fallback