Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът Румен Радев продължава с консултациите с парламентарно представените партии като ще проведе в понеделник среща с представители на парламентарната група на "Демократична България".

Срещата е в продължение на разговорите с парламентарно представените политически сили в 48-ото Народно събрание съгласно чл. 99, ал. 1 от Конституцията.

Досега президентът проведе консултации с първата по численост парламентарна група, тази на ГЕРБ-СДС. Проведени бяха и разговори с "Продължаваме промяната", както и с ПГ на ДПС. Разговор имаше и с групата на "Възраждане" и с ПГ на БСП за България, припомня БГНЕС.

Радев даде заявка отдавна, че ще проведе процедурата до край и ще даде достатъчно време на партиите, докато не изчерпат всички възможни варианти в търсене на консенсус за сформиране на правителство. След приключване на кръга консултации той ще пристъпи и към връчване на първи проучвателен мандат.

След ДБ остават консултациите само с партията на бившия служебен премиер Стефан Янев - "Български възход".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

смешно

преди 1 година

Нивото на образование в западните училища и университети е много на по-ниско ниво, от това в бившите съветски школи и сегашни руски. То е направо едностранчиво, ограничено и много елементарно в западните зони на планетата ни. Вижда се какъв "ум" го казва сега. България е в регресия в сравнение с преди 30 години, господине и всеки може да ви го каже и да се види как е с вашето управление.

27

до 24

преди 1 година

ДБ ви било виновно. Големи клоуни сте. Имате си Слави, Янев, Волгин, Копейкин. ГЕРБ, БСП и т.н. Не знам какво ви пречи да си правите правителство

26

Анонимен

преди 1 година

Розовите понита ,ги консултират.Чакайте бе мама,още не е дошъл новото попълнение на Козяк.Той ще каже на Г-н Радев ,кои са богоизбрните.Щом Вигенин ходи на закуска при Херо ,представете си ква ПОМияя е.Мъже били,чушки,щом Херо ги води за носовете.Падение.p.s.Радев и той и се отчита,нищо че говори други гшучостттти.Като поп е,не го слушай какво говори,а го гледай какво върши.

fallback