Снимка: БГНЕС
fallback

В декларация от името на ПГ на ПП Андрей Гюров нарече депутатите, които подкрепиха гласуването с хартиена бюлетина в правната комисия вчера, "хартиената мафия".

"Това, което се случи тази нощ беше един фарс. Това нямаше нищо общо с парламентаризъм, това беше една подигравка, в която всички маски паднаха и на която единствена цел е една да се подмени вотът на хората, това е нападение срещу демокрацията", скочи Гюров.

"Дотук с улесняване то на гласуването, как по -лесно хората да дадат своя глас, дотук със загрижеността за висока избирателна активност. Покушението срещу демокрацията се сучи - премахване на район "Чужбина", вдигане на прага на заявленията за откриването на секции и това няма да навреди на смазания модел в Турция за извозване с автобуси на избирателите на ДПС. Това е атака срещу българите, прогонени от вашето управление да търсят по добър живот в чужбина. Хартиената мафия мина през Изборния кодекс, за да премахне обществения съвет към ЦИК", каза Гюров.

"Не си правете илюзии, вече нищо не гарантира вашия вот, машините са превърнали в принтери на бюлетини, печатат бюлетината и после ГЕРБ и ДПС броят, премахвайки бюлетини толкова, че да им излезе сметката. Тази битка не приключи тази нощ, нито тук в зала, тя ще продължи и по улиците“, закани се той.

Докато Гюров говореше депутатите от ПП напуснаха пленарната зала.

"Мафията напуска, защото от тази трибуна не веднъж сме ви призовавали г-н председател, да правите забележка на хората, които явно са се настанили в явно нарушение на закона и да наричат своите колеги мафия не е добре", отсече в отговор на декларацията на ПП лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

101

Анонимен

преди 1 година

Пълна лустрация !Всички партии да се саморазпуснат,да има изцяло нови партии,с нови лица.Всички ,който са били вече в парламента да нямат право да бъдат пак там,намаляване на заплатите на депутатите заплата-2000 лева,без имунитет,и служебни коли.Даване право на гражданите да присъстват при обсъждането на закони.Дотогава служебно правителство.

100

П.К.

преди 1 година

Големият вой, стреса и паниката на мо-дурковците, съвсем неочаквано потвърждават големите съмнения на хората у нас, че парадоксалното извеждане на "преден план" на п.п.-тата в последните минути на миналите избори, са били??? Познайте какво? И сега? Те губят ума и дума какво падение и омерзение ги очаква с така мразените от тях ХАРТИЕНИ БЮЛЕТИНИ, на отново задаващите се, но НЕ ВЕЧЕ техни избори. Окайвайте се и жалвайте се, уважаеми модур-ковци. Много, много ви жалим и ви съчувстваме...

99

Анонимен

преди 1 година

Стига с тази дискусия бе 80%-ни! Не видяхте ли, навсякъде се гласува И с машини, защото е по лесно! САЩ Франция Холандия малко ли примери за машинно гласуване са?

fallback