Снимка: БГНЕС
fallback

“Трябват разговори с турската страна, да се засили там контрола, защото в някои моменти хората се движат напълно необезпокоявано и преминават нашата граница. Това на този етап е единственото, което може да се направи”. Това заяви бившият вътрешен министър и настоящ депутат от "Продължаваме промяната" Бойко Рашков в кулоарите на парламента преди днешното извънредно заседание, предаде репортер на БГНЕС

“Не трябва да се търси вина тук, а трябва да се търси съдействие от турска страна, да се разследва съвместно, за да се разбере кой е убиецът”, коментира още Рашков.

Атанас Атанасов от ДБ смята, че проблемът е в неправилно изградените съоръжения. “Не е дотолкова проблем размерът на наказанията, а в това да се разкрият престъпленията и извършителите. За пореден път става ясно, че съоръженията са некачествени и оттам идва проблемът”. коментира още той.

“С времето координацията, която имахме се изгуби и това са резултатите. Трябва промяна в законодателството и да се направят стъпки за по-добро партньорство с двете държави”, коментира Даниел Митов от ГЕРБ.

Стефан Янев от "Български възход" също коментира жестокия инцидент край Елхово. “Днес трябва да си зададем въпроса дали да продължава тази система на командироване на служителите на МВР или е крайно време държавата от гледна точка на изпълнителната или законодателната власт да направят така, че охраняването да бъде извършвано от специализирани хора от състава на Министерството на отбраната и тяхната дейност да бъде увеличена с определен бюджет. Разбира се, това включва цялостна техническа подготовка, тренировка на тези хора и изпълнение на задачите с целия този комплекс от мерки, които трябва да се проведат. Предполагам, че такъв дебат както в комисиите в Парламента, така и в МС, е необходим", допълни Янев.

Български полицай загина при престрелка в района на Елхово, недалеч от турската граница малко след 20:30 вчера вечерта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Йордан

преди 1 година

Голям литмус тоя Рашков бе! :)

20

....

преди 1 година

До долния! Първо ,ГЕРБ не са управлявали 12 години! Но това е по-малката лъжа! Второ, достатъчно е всеки българин да влезе в Супера и да види цените след размаханият юрук на превратаджията Радев, и тези които бяха при ГЕРБ!

19

Хитлер

преди 1 година

Ей ако сляза на земята,ще ви напъхам в пещите *** гербопитеци лесно контролирани малограмажни мозъчета!Историята на 12-годишното управление на крадците и бандитите на ГЕРБ не ви ли"проговори"поне малко за да поставите в"трептене"единствената си гънка за да направите разликата между България и Румъния които стартираха от еднакви позиции през 2009 г.?Коя държава с интелигентно население е бедна,но за пRосто население се знае,че държавата е слаба?Искате ли още примери за пRoстотията ви?

fallback