Снимка: БГНЕС
fallback

Разчетите на ПП показват, че е възможно да се запази финансовата стабилност на страната и да се осигури социален пакет за хората.

Асен Василев обясни, че се залагат 8,8 млрд лв. допълнителните разходи и 11 млрд лв. допълнителни приходи в бюджета. Прогнозният дефицит е от 2,1% от БВП, каза той.

"Това е остойностяването на мерките като база, на която да стъпим. Пред нас не стои рискова бюджетна дисциплина или социален пакет, а по-скоро предстои да помислим какво още можем да включим, за да постигнем 3% дефицит", обясни Василев.

От ПП предлагат ръст на пенсиите на два пъти през следващата година - 10% от началото на годината и 10% от юли.

Това са 2,5 милиарда лева, посочи той.

Oще по темата
Отделно ПП предлага увеличение на заплатите на медиците, както и 2 милиарда лева повече разходи за персонал - за учителите, за МВР.

Увеличението на минималната заплата да е със 150 лева, иска още ПП.

От партията залагат 300 милиона лева средства за гарантиране на природния газ.

"Това е в случай, че през зимата цената скочи много, тази сума най-вероятно е подценена", обясни Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

анонимен

преди 1 година

ПП са пресметнали 11 млд. повече приходи през 23г. Лошото е, че има слепоци на които ако им бяха казали 100 млд повече приходи, щяха да повярват, защото е казано от ПП , а Европа навлиза в икономическа депресия с продължителен спад на БВП и не дай боже да влезем в дългова спирала с големи заеми. Резки движения в такава ситуация не са здравословни.

88

фактология

преди 1 година

В социализмът можеше да има заповед всички стоки да падат с 3% всяка година, и доходите да растят с 3%. НАЙ-МАЛКО! Което предприятие не изпълнява се глобява с 3% от добавената стойност. Данъците да са 12% от добавената стойност. Едно кисело мляко тогава струва 23 ст. едно предприятие прави 700 000 млека, добавена стойност 10 ст. - 5 ст. за работни заплати. Тоест за заплати 35 000 лева, при 350 работници, се пада заработка 100 лева на човек на ден. ПАНИМАЙТЕ?

87

Анонимен

преди 1 година

ПП са "Велики" икономисти и бюджетари това специалистите на Мин. на финансите, почти всички специалисти в тази сфера са некадърници според тях. Каква гаранция дава ПП, че техните прогнози се сбъднат... Във времена на кризи да се разпищолиш и да харчиш без да мислиш и да се "надяваш" на слънце когато всички прогнози са бурни и много мрачни времена.

fallback