Снимка: БГНЕС
fallback

"В момента ситуацията в страната никак не е добра. Виждаме липса на координация между държавните институции. България трупа огромни дефицити. Стрелбата идва от турска страна, но полицейският патрул дали е имал необходимото техническо оборудване?" Това обяви бившият вътрешен министър и председател на Републиканци за България Цветан Цветанов в интервю за БНР по повод убийството на граничния полицай край границата с Турция.

Той бе категоричен, че България трябва да има подобрена комуникация с турската страна.

Oще по темата
"Трябва да се търси единен отговор, координиран, на ЕС, за да можем да обезпечим външната граница на ЕС – 274 км, с нови интелигентни системи, защото това може да изиграе своята превантивна роля и да не излагаме на такъв риск нашите служители", посочи той.

По думите на бившият вътрешен министър трябва да се търсят адекватни мерки и управленски решения, които да подобрят превантивната дейност и координацията между институциите.

"България загуби лидерската  си позиция за тема, свързана  с граничната сигурност на  територията на региона, в който  се намираме, и геополитическото  разположение", каза още Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Рада Госпожина

преди 1 година

,,Има липса"? Г-н Цветанов, поне да се бяхте научили да се изразявате по-смислено от някакъв хибрид между физкултурник и катаджия... Как може да има нещо, което е отсъствие на всичко? Липсата не може да я ,,има", г-н Цветанов... Липсата и при Вас, и при повечето набедени доморасли ,,политици", е комплексна: сиво вещество, мозъчни гънки, знания, образование, култура. Въобще -- има доста липси...

11

ПроСоТо

преди 1 година

оффффф!...Барем да си беше направил некаква корекция на суперсвръхтъпия си фейс физкултурника !..

10

Анонимен

преди 1 година

Този да не разменя някой апартамент за нещо? Че ми трябва.

fallback