"Това, което беше прието в Народното събрание, според нас беше национално предателство и въвличане на България във войната. Даването на оръжие е враждебен акт", заяви депутатът от БСП Христо Проданов в студиото на Bulgaria ON AIR.


Според него даването на оръжие по никакъв начин не може да допринесе за мирно решаване на конфликта и е наливане на масло в огъня.

"Рано или късно този конфликт ще бъде разрешен на масата на преговори. Победител няма да има", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

По думите му по този начин България заема страна в конфликта, което не е добре.

"Аз се съмнявам, че ще можем нещо смислено да изпратим. Практически ние не можем да изпратим почти никакво оръжие, това беше необмислено решение, от което нямаше никакъв смисъл", е мнението на Проданов.

"Промените в Изборния кодекс не са политика, а норма, която определя начина на излъчване на политическото представителство. Важни са 2 основни въпроса - честността на изборите и високата избирателна активност. Голяма част заявяват, особено по-възрастните хора, че се притесняват от машините. Ние сме длъжни да дадем някаква опция на тези хора", обясни депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase