Снимка: БГНЕС

След изявлението на Корнелия Нинова от Народното събрание, че е била посетена от "двама униформени от съдебна охрана, а те по закон изпълняват принудително довеждане", в качеството си на министър на правосъдието незабавно извърших проверка. Това написа правосъдният министър Крум Зарков на страницата си във Facebook.

По думите му, служители на Главна дирекция "Охрана" са посетили адреса, за да предоставят на Корнелия Нинова акт на Софийския районен съд по нейна частна тъжба срещу журналиста Явор Дачков.

Още по темата
Съдът е разпоредил книжата да се изпратят на страните по делото, за да могат те да се запознаят и да преценят дали да се възползват от правото си да обжалват в указания срок.

Главна дирекция "Охрана" към Министерството на правосъдието е отговорна и длъжна да изпълни съдебното разпореждане, като установената практика е служителите да посещават гражданите преди или след работно време, дотолкова, доколкото тогава е най-вероятно те да са у дома си.

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви че тази сутрин в дома й са пристигнали униформени от "Съдебна охрана".

"Не са ме намерили, защото бях тръгнала към Народното събрание. Но аз съм публична, всеки ден съм тук, да дойдат тук и да ме отведат", отсече тя.

От прокуратурата районният прокурор на София Невена Зартова заяви, че не е разпореждала действия на съдебна охрана по отношение на Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase