Снимка: БГНЕС

"Исканията за оставката ми са от наследниците, внуците и синовете на номенклатурата и репресивния режим", заяви в интервю за bTV главният прокурор Иван Гешев.

Той призна, че допускал грешки през годините, а като най-съществена посочи фактът, че продължава да мисли, че може да промени всичко, което се случва в страната към по-добро и в посока справедливост.

По думите на Гешев в случващото се не става въпрос за война между институциите, а за война срещу съдебната власт и прокуратурата.

Още по темата
"Ние започнахме война с престъпността, с олигарси. За първи път бяха повдигнати обвинения на членове на действащо правителство", каза главният прокурор.

"Няма недосегаеми хора и хора, които не следва спрямо тях да се реализира наказателна отговорност, ако са налице съответните законови основания. Никой няма да бъде покровителстван, никой няма да бъде защитаван, а ще спазваме закона. Това е разделителната линия", каза още главният прокурор.

"Няма да позволя като главен прокурор политиците да въздействат на независимата съдебна система", категоричен бе той.

"Разследвано е абсолютно всичко и това ще стане ясно за всеки един журналист, когато влезе и присъства на съдебното заседание, защото делото „КТБ“ е в съдебна фаза. Тук въпросът опира пак до правна реформа", заяви Гешев, искайки да се говори за "сериозните неща", а не за неща", които "приличат на клишета".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase