Снимка: БГНЕС

"Нещата са по-добре, отколкото изглеждат. Непрекъснато искаме отговори на политически въпроси, които не могат да бъдат дадени от днес за утре. От днес за утре не могат да бъдат намалени политическите напрежения, подозрения и вражди между политическите партии. Различните политически възгледи и трудното постигане на консенсус са основа на свободата и на това да има плурализъм. Може да изглежда, че политическата ни система е в хаос и в криза, но минаваме през здравословен период, защото в момента има много свобода."

Още по темата
Това коментира пред БНР политологът Димитър Аврамов.

"Въпросът е искаме ли да имаме на всяка цена правителство и да се заблуждаваме, че това ще реши политическата криза, а след това да се окаже, че това правителство никой не го харесва, но в този раздробен парламент не може да се събере мнозинство от 121 депутати, които да го свалят от власт", добави политологът.

"Да се сформира с мандат на ГЕРБ, подкрепено от ДПС и "Български възход". Тези три формации се разбират. Няма нищо лошо за българската политическа система и за избирателите ГЕРБ и ДПС да си признаят, че работят много добре една с друга, както работеха повече от десетилетие. В политиката не трябва да има заклеймявания. Когато никой не нарушава закона и конституционния ред, няма нужда да бъде крайно заклеймяван от някого".

Политологът подчерта, че политиците имат право да променят позициите си, стига избирателите да им прощават това.

Убеден съм, че 2023 г. ще е по-стабилна политическа година от тази", добави политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase