"Служебното правителство и Министерството на финансите създадоха излишно напрежение като заложиха огромен дефицит в Бюджет 2023, който казаха, че няма да внесат. Когато се създадат подобни очаквания, пазарите веднага реагират, лихвите скачат", коментира депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров в студиото на "Денят ON AIR".

Той беше категоричен, че партията му подкрепа присъединяването ни към еврозоната. Поздрави и ГЕРБ, че "са стигнали до този извод".

"Ако България е близо до изпълнението на критериите, е възможно да бъдем приети дори и в кратки срокове", прогнозира депутатът пред Bulgaria ON AIR.

"България се очертава да продължи да расте икономически. Важен компонент е да не се увеличават данъците. От тук ще дойдат и по-добрите заплати в частния сектор", убеден е Мартин Димитров.

Депутатът изрази надеждата си, че ще бъде съставено правителство. "Ако тези хора, които избраха Вежди Рашидов, направят правителство, ще бъда леко уплашен. За втория мандат виждам по-голям потенциал. Има смисъл да подкрепиш едно управление, ако ще свърши работа. Нищо не се знае, длъжни сме да направим максимума. Потенциал за водене на разговори има", заяви народният представител.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase