"Служебното правителство и Министерството на финансите създадоха излишно напрежение като заложиха огромен дефицит в Бюджет 2023, който казаха, че няма да внесат. Когато се създадат подобни очаквания, пазарите веднага реагират, лихвите скачат", коментира депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров в студиото на "Денят ON AIR".

Той беше категоричен, че партията му подкрепа присъединяването ни към еврозоната. Поздрави и ГЕРБ, че "са стигнали до този извод".

"Ако България е близо до изпълнението на критериите, е възможно да бъдем приети дори и в кратки срокове", прогнозира депутатът пред Bulgaria ON AIR.

"България се очертава да продължи да расте икономически. Важен компонент е да не се увеличават данъците. От тук ще дойдат и по-добрите заплати в частния сектор", убеден е Мартин Димитров.

Депутатът изрази надеждата си, че ще бъде съставено правителство. "Ако тези хора, които избраха Вежди Рашидов, направят правителство, ще бъда леко уплашен. За втория мандат виждам по-голям потенциал. Има смисъл да подкрепиш едно управление, ако ще свърши работа. Нищо не се знае, длъжни сме да направим максимума. Потенциал за водене на разговори има", заяви народният представител.

Гледайте целия разговор във видеото.

Коментари Напиши коментар

18

Кога е сватбата?

преди 3 месеца

Колкото и да се дърпа булката,сватба ще има,каза Херо! Иначе няма грантчета,баце!

17

Анонимен

преди 3 месеца

Руската военна промишленост работи на пълни обороти и при нужда може да мине на 24 - часово производство.

16

Анонимен

преди 3 месеца

Във франция протестират и искат затварянето на фон дер лайен -- обявяват я за прес-секретар на нато, сащ и цру -- ха-ха, хи-хи ! Нещо, което пиша тук вече повече от месец.Наглата немска *** е заявила, че ес ще дава всеки месец по 1,5 милиарда евро на украйна да може да води война срещу Русия. След един месец вече може и да няма ес.