Снимка: БГНЕС

"Бойко Борисов казва и прави всичко с единствената цел да оцелее и в днешния ден. ... Той трябва да бъде разследван, съден и в затвора. Както и Делян Пеевски - мислите ли, че на него му се седи на първия ред - не! На политиците в последните 2 години не им стиска да направят това.

Още по темата
На единици, на които им стиска, не знаят как да го направят. Единственото нещо, което им хрумна, е да задържат Борисов. Т.е. направиха това, което правеше Борисов, той решаваше кой да бъде арестуван, дали да живее, дали ще има бизнес, имущество и т.н. Те направиха същото нещо и после се чудят защо резултатите са такива. ... Борисов не се превърна в диктатор за един ден. Сегашните бледи копия на Бойко Борисов вдругиден ще бъдат Борисов, т.е. диктатори. Това е ясно отсега. Затова в демократичните и правови държави подобно поведение не се допуска".

Коментара направи пред БНР адвокат Николай Хаджигенов.

"Няма как да правиш глупости от типа "Борисов" и да очакваш различен резултат. Просто ПП и ДБ са по-меки и по-образовани", посочи той и добави:

"Парламентарната република е важна, защото, когато един човек е начело на държавата, той веднага се превръща в диктатор. Виждаме сега Румен Радев колко става опасен. Той от самото начало имаше такива забежки".

По думите на Хаджигенов това, което наблюдаваме в 48-ото Народно събрание, показва не просто, че политическите формации са се скарали, а че не са в състояние да произведат нещо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase