Снимка: БГНЕС

“Целта е да стигнем до стабилно мнозинство в парламента, макар и фрагментирано с поносимост между елементите, за някаква малко по-дълга от 6-месечна перспектива.

Ще бъдат загубени избиратели. Убеден съм, че “Демократична България“ няма да може да просъществува, ако в момента вземе позиция за съюз или парламентарно мнозинство с ГЕРБ.

Това каза в интервю за БНР политикът Светослав Малинов.

ПП също има твърди позиции.

Още по темата
Различието по линия статукво – промяна е много тежко, избирателите, които искат промяна, няма да простят на партиите, които в момента направят някакво коалиция, свързана с ГЕРБ и ДПС. Ако направят тази грешка, на следващите избори ГЕРБ и ДПС ще имат пълно мнозинство. При тази перспектива не мисля, че трябва да упрекваме политическите партии, че уважават избора на избирателите си и искат да оцелеят в някакъв смисъл. Тяхното оцеляване е добро и за партийната система, то не е добро само за ГЕРБ и ДПС“, допълни Малинов.

“Ако се стигне до сформиране на правителство, шансът е за третия мандат, за който още не се знае на кого ще бъде даден. Но ми се струва, че първите два – ГЕРБ и ПП – няма да бъдат реализирани, имайки предвид много ясните изявления на политическите партии в момента, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase