"Изходът е този път да се състави правителство. Ще има мнозинство и правителство, тъй като се натрупаха достатъчно грешки. Почти не виждам пространство за нови. Нищо не пречи някоя партия отново да се държи арогантно и безотговорно и да повтори грешките на ИТН", коментира в "Денят ON AIR" ръководителят на катедра "Политология" в Софийския университет доц. Светослав Малинов.

Според него голямата изненада вече се е случила с появата на новата политическа формация "Продължаваме промяната", която по думите му със сигурност ще присъства в следващия парламент.

Доц. Малинов е на мнение, че става дума за демонтиране на сегашния политически модел, в основата на който били ГЕРБ и ДПС.

"Такова мнозинство ще има и формулата е ясна, само че този път се надявам никой да не повтаря грешките. Промяната ще дойде от промяната в поведението на политическите партии. Политическата сърцевина на резултатите от изборите ще бъде същата. Ще има мнозинство ГЕРБ и ДПС да бъдат в опозиция", каза още доц. Малинов пред Bulgaria ON AIR.

Той очаква хората да отидат да гласуват, но изрази притесненията си относно високата смъртност заради пандемията. Това можело да спре с разумни основания част от избирателите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase