Снимка: БГНЕС
fallback

Няма предоставени данни дали български граждани с руски паспорти са мобилизирани. Това е по-скоро въпрос към Министерството на външните работи (МВнР). Това заяви министърът на отбраната Димитър Стоянов,предаде "Дарик".

Oще по темата

Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) може да се свика с работещо Народно събрание или с искане на Министерския съвет. Мобилизацията не става от днес за утре - това е дълъг и продължителен процес. Не е просто да облечеш един цивилен гражданин и да му дадеш оръжие, има подготовка за формирования и чак тогава да бъде на бойното поле, посочи още военният министър.

На въпрос дали страната ни ще подкрепи нови санкции на ЕС срещу Русия, той отговори, че страната ни винаги е следвала единната европейска позиция. Заплаха от въвличане на страната ни във войната засега няма, допълни още Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

карачанаков

преди 1 година

А с български паспорти има ли като Копейкин,Бялата златка ,Крушовската ездачка? Или и те са като руските депутати които преценили че по добре е да си стоят на работните места отколкото да отиват на фронта.

7

Трябваше да

преди 1 година

се изцепим, че ВСИЧКИ българи с руски паспорти са мобилизирани, за допълнително шок и ужас в медийното пространство... пък и извън него. Пък и излагате се - цял ден мина, а нито една новина на мобилизирани петокласници!

6

Анонимен

преди 1 година

Дуплика към предния писател .Човечец какви са бесарабските я помисли с тая дамаджана ???Хиранпредали родината си избягали от башибозука така както правя сегашните украйнци 10 милиона избягаха аха

fallback