Снимка: БГНЕС
fallback

Държавният глава на България Румен Радев излезе с обръщене по повод Денят на независимостта.

Oще по темата

"Скъпи сънародници,

Преди 114 години предците ни отхвърлиха всяка претенция, че България може да бъде подвластна някому. Че националното ни развитие, обществен живот и култура могат да бъдат заложник на чужда воля.

Актът на Независимостта е неизбежен резултат на съзнанието за собственото ни национално достойнство и дързостта на този пример ще продължи да вдъхновява бъдещето ни.

Големият урок от 1908 г. е, че единственият легитимен изразител на народната воля може и трябва да бъде българската държава. Наш дълг е да помним, че Независимостта не е еднократен акт и всяко поколение трябва да я отстоява срещу външни и вътрешни посегателства.

Честит празник!", обяви Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ

преди 1 година

Радев разединител на България за да спечели втори мандат и да се спаси от разследването на Гешев завлече България в блатото неговият а отбор божковистите разграбиха страната ни делата срещу банери Арабаджиев миньо Стайков заминаха е това е Подмяната българи събудете се комунизмът се завърна с пълна сила

54

Анонимен

преди 1 година

Да, мерси Радев, а може ли пак да видим статистиката, кое поколение точно те избра, защото не беше моето.

53

Анонимен

преди 1 година

Много любопитна трансформация.Миналата година русофилите тръбяха,че нямаме независимиост,а костоваците твърдяха,че в света вече няма независимост изцяло.Сега костоваците тръбят за независимост от Газпром.

fallback