Снимка: БГНЕС
fallback

Министърът на икономиката Никола Стоянов потвърди, че дългосрочно България се отказва от доставки на природен газ от "Газпром", съобщи БНР.

Oще по темата

Според министъра на икономиката целта на служебния кабинет е да получи количествата по вече съществуващия договор с руската компания:

"Завой към Русия би било, ако седнем да преговаряме за дългосрочен договор с тях. Договорът свършва на 31 декември. Въпросът е ще си вземем ли тези количества по договор тази зима да сме още по-спокойни и най-вече цената ни да е по-добра".

Водят се преговори за бартер на електроенергия срещу природен газ не само с Азербайджан, съобщи министърът на икономиката Никола Стоянов. По думите му по-късно днес ще има среща с енергоемки компании по тази тема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Мъдреца

преди 1 година

Стига сте лъгали и то най нагло, че американската газ е по скъпа от руската. Напротив щатската при дългосрочен договор е по евтина. България трябва да прекрати руските зависимости, защото са много скъпи за хазната. Все още някой не са разбрали, че наглеците от Газпром спряха да изпълняват договора за доставки на газ за България. Въпреки, че ние плащаме най скъпата руска газ от целия Ес, благодарение на агентурата на Русия в България. Много платени предатели в България има Русия.Петолъчките им л

38

Антонии

преди 1 година

Все още има български чебурашки които не са разбрали, че най голямата злина за България и българите е Русия. Която винаги ни е източната хазната и е искала да сме слаба, разпокъсана държава. Най много помагат на Русия това да се случи и да сме зависими от тях са. Бсп, Дс, Дпс,Абв Румен Петков, Атака, Възраждане, Вмро, президента Радев Решетников, Стефан Янев, Мая Манолова, Итн на Слави. Тези партии и лица са руските протежета на Русия в България. Тези другари са готови да продадат родината си

37

Български син

преди 1 година

Аз се отказвам от държавната администрация. НС е просто подпалка за огъня които предстои. Избори ли!? Гответе се за гражданска война!

fallback