—нимка: Ѕ√Ќ≈—

ѕри ниска избирателна активност ще спечел€т ƒѕ— и "¬ъзраждане", ако се мобилизират. “ова коментира за "Ќова Ќюз" политологът ѕърван —имеонов от "√алъп".

ѕо думите му »“Ќ и "Ѕългарски възход" имат шансове да вл€зат в Ќ—, но всичко зависи от кампани€та.

ќще по темата
"»ма видима опасност Ѕългари€ да остане без пълноценно управление, но много зависи как ще свършат изборите, политиците може да се стреснат. ‘ормули има, но те са обвързани с компромиси", прогнозира социологът.

"ќчертава се не толкова висока изборна активност. ѕѕ и √≈–Ѕ имат сходни електорати, но ѕѕ все още не са мобилизирали сво€ докрай. √≈–Ѕ е консолидиран, а ѕѕ претърп€ ерози€. —ега ѕѕ има шанс да се превърне във втори полюс, като част от противопостав€не. јко успе€т да покажат, че са алтернативната опци€ на √≈–Ѕ, ще получат повече доверие", подчерта —имеонов.

"¬ъзраждане" имат шанс при пределна мобилизаци€ на електората си, в сравнение с не толкова гол€ма активност на избирателите на други партии. –езултатът Ѕ—ѕ нито расте, нито пада. “е са в сражение с президента. јко избирателите се разколеба€т между два авторитета, може да се откажат да гласуват.  ƒЅ е консолидирана и може би си връща част от подкрепата в д€сната ниша", за€ви —имеонов.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase