Снимка: БГНЕС

При ниска избирателна активност ще спечелят ДПС и "Възраждане", ако се мобилизират. Това коментира за "Нова Нюз" политологът Първан Симеонов от "Галъп".

По думите му ИТН и "Български възход" имат шансове да влязат в НС, но всичко зависи от кампанията.

Още по темата
"Има видима опасност България да остане без пълноценно управление, но много зависи как ще свършат изборите, политиците може да се стреснат. Формули има, но те са обвързани с компромиси", прогнозира социологът.

"Очертава се не толкова висока изборна активност. ПП и ГЕРБ имат сходни електорати, но ПП все още не са мобилизирали своя докрай. ГЕРБ е консолидиран, а ПП претърпя ерозия. Сега ПП има шанс да се превърне във втори полюс, като част от противопоставяне. Ако успеят да покажат, че са алтернативната опция на ГЕРБ, ще получат повече доверие", подчерта Симеонов.

"Възраждане" имат шанс при пределна мобилизация на електората си, в сравнение с не толкова голяма активност на избирателите на други партии. Резултатът БСП нито расте, нито пада. Те са в сражение с президента. Ако избирателите се разколебаят между два авторитета, може да се откажат да гласуват.  ДБ е консолидирана и може би си връща част от подкрепата в дясната ниша", заяви Симеонов.

Коментари Напиши коментар

16

Еха

преди 4 месеца

Цайса с козята брадичка и вече плешива кратуна много ги нюха нещата! Направо го признах за изборен спец!

15

бушмен назиров

преди 4 месеца

100 пъти кебапчета в столовата:)))))

14

Анонимен

преди 4 месеца

До ОНикой не те кара да го четеш?