Снимка: БГНЕС
fallback

"Чисто пазарно това дружество не успява да се пребори за интереса на крайните потребители в нормална, конкурентна среда.

Oще по темата
Темпът, с който се присъединяват нови сгради и нови клиенти отстъпва в пъти на ръста на столицата". Това коментира пред БНР Иван Велков, член на УС на БСК, който има дългогодишен опит като консултант и мениджър в международни и български компании във връзка с инвестиционни проекти и е бивш заместник-председател на Столичния общински съвет.

"В България, за добро или за лошо, администрирането на процеси, свързани с местните власти, винаги става през някой министър. Защо пък да не му дадем този горещ картоф?"

Проблемът на "Топлофикация – София" и на абонатите не е за цялата община и целия град. Затова за едно такова уникално предприятие трябва да се търсят и уникални решения, подчерта Велков.

Инвеститор няма да се намери бързо и лесно, смята той.

"Един инвеститор по-скоро би се загрижил за модернизирането и осъвременяването на управлението на това дружество. И най-вече – разпределителната мрежа. Загубите по трасето са несъизмерими с това, което е практика в световни и европейски дружества."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Алито от София

преди 1 година

Ако някой от тези двамата търсят инвеститор, особено трайчо трайчев, бъдете сигурни че България че потъне още повече, щом Бойко Борисов първи него изгони, още в първите преговори в дубай, представете си това адвокатче колко е нагло, и като кмет, и други важни постове които заемаше, не бяха ли свързани с финансиране от Европа или от Софииска община не се лови, крадец в чирвата и не му пука

13

Анонимен

преди 1 година

Защо комплeксираните провинциалисти лъжат, че Топлофикация София се субсидирала от държавата?!

12

Анонимен

преди 1 година

До ИСКАМЕ ФАЛИТ и Не съм съгласен - ЗАКЪСНЯХТЕ. ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТНОВО НАЛЯ ФИНАНСОВА ИНЖЕКЦИЯ ОТ 640 МИЛИОНА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ ОТ НАШИТЕ ПАРИ, ДА НЕ Е СТУДЕНО НА ГЪ+ЗО+ВЕ+ТЕ НА ШОПИТЕ!!!

fallback