Снимка: БГНЕС

Съветници от "Демократична България" в СОС категорично се обявиха против това служебното правителство на Румен Радев да решава съдбата на "Топлофикация" София.

Още по темата
Те отчитат, че разговорите основно се свеждат до това държавата да придобие "Топлофикация" през Българския енергиен холдинг (БЕХ), като се планира за пореден път цесия на дълговете срещу собственост, съобщи Bulgaria On AIR.

"Опасността от такава сделка е желанието на Министерството на енергетиката и БЕХ да отдадат дружеството на концесия на частен инвеститор, който нито СОС, нито Столична община ще могат да контролират, въпреки споменатата "златна акция", заявиха съветниците.

Позицията на "Демократична България" е, че ако "Топлофикация" се дава на концесия, то трябва да е на голям международен инвеститор чрез прозрачна процедура и ясен договор за управление, при който да се гарантира ниска цена на услугата за крайния потребител.

"Припомняме отново, че основното и най-печелившото решение на проблемите на "Топлофикация"  е да се изградят нови когенерации, които да произвеждат ефективно електрическа и топлинна енергия и да осигурят ниска цена на парното. Същото се отнася и за разделянето на два или три ринга на топлоснабдяване на столицата", казват двамата съветници.

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 4 месеца

ДЪБЪ,когато си девета дупка на кавала,теб никой не те търси.Мелодията може и без дупката. Не си лигавете с оня от "Росенец",който легна сам върху баластрата,за да мине едва ли не за малтретиран от служителите на НСО. При вас демагогията,предателството и двуличието най добре виреят.

11

Асен

преди 4 месеца

ДБ са винаги против, нищо че никой не ги подкрепя!

10

Анонимен

преди 4 месеца

ДБ са най-отявлените предатели -- при тях за всичко е най-добре да има чуждестранен инвеститор, посредник, колонизатор, българите са втора или трета категория -- сами не могат и най-важно не трябва да правят нищо. Трябва да бъдат колонизирани по най- бързия начин. Шефът на тази предателска партия -- тоя с физиономията на плъх трябва да бъде изправен на съд за антидържавна дейност.