Снимка: БГНЕС

Държавата е ощетевяна с един лев на литър гориво.

Още по темата
Това обяви Делян Добрев на пресконференция на ГЕРБ.

Той нарисува схемата, по която според него е ощетена държавата.

Ако не бъде ползван посредник Добрев обяви, че "крайната себестойност на тези горива на БЕХ ще бъде 2,50 лв./л, а не на 3,50 лв.".

"Ще избегнем този лев да отиде в "Литаско", в швейцарски фирми и така нататък. "Литаско" е дъщерна фирма на "Лукойл", която е неин изключителен търговски представител за международния пазар", обяви Добрев.

"Искам да напомня две важни неща. На първо място ЕК - за финансиране на външните граници искат колкото искат пари. 320 млн. съм им оставил аз, ако не им стигат, ще има дадат колкото искат",

Имаме два изключително важни фактора – Турция и волята на Европейската комисия, която отпусна пари, коментира той.
 
Странно защо още първата международна среща на Василев и Петков е била с "Лукойл". Следващите дни ще ви дадем брифинг и ще ви докажем, че най-изгодното за Русия правителство, е правителството на Кирил и Асен, каза още той.

Ще видите, че нашият стокообмен с Русия се е увеличил по време на санкциите, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Чух от енергийния министър че са започнали преговори в "Газпром". Колкото и да са самонадеяни и да си мислят, че знаят всичко, нека да си наемат адвокат. Да не стане да платим за един и същи газ два пъти. Да разсрочат неприетите количества за следващите 1-2 месеца, заяви Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase