Ясни са водачите на листите на "Продължаваме промяната". Сред тях е бившият вътрешен министър Бойко Рашков, както и двама отцепници от ИТН. Защо обаче ключови фигури за партията остават извън водаческите листи?

"Аз никога не съм имал амбиция да съм водач на листа. Въпросът е да има силен екип, който да убеди максимален брой хора да гласуват и да насочим всички усилия в следващото НС да имаме мнозинство на "Промяната". Имаме работа за довършване и съм сигурен, че много българи ще ни подкрепят, тъй като всеки прави разликата между старите муцуни с мутренските номера и това, което "Продължаваме промяната" представлява", заяви Настимир Ананиев от партия "Волт", която се явява на изборите в коалиция с "Продължаваме промяната", .

Според него Христо Петров - Ицо Хазарта е човек с кауза, разпознаваем българин, който е много харесван от хора на всякаква възраст и е от ключовите лица на "Продължаваме промяната", които ще получат подкрепата в 25-и мир. В студиото на "България сутрин" Ананиев прогнозира, че Христо Петров ще победи Бойко Борисов.

Той уточни, че Яна Балникова има лични причини за неучастие в листите, а Лена Бориславова ще помага в екипа.

Още по темата
"Не мога да кажа, че Лена Бориславова е слабо звено, тя е от ключовите играчи и човек, на когото ние разчитаме. Много от хората искат млади хора да се занимават с политика. Ние искаме да се прави политика по нов начин, искаме в България да се живее нормално и повечето български избиратели са мъдри, виждат кога някой е атакуван грозно и по мутренски", посочи Ананиев пред Bulgaria ON AIR.

"Кабинетът "Петков" осигури газ за зимата. Не съм сигурен дали президентът Радев знае какво се случва точно и може би трябва да бъде сменен този енергиен министър, защото имахме 7 танкера на много добра цена, които можеха да се разтоварват в Гърция. Гръцкият премиер заяви, че има инфраструктура. Имаше забавяне от служебното правителство и после казаха, че няма място. Трябва да се реагира бързо", смята Ананиев.

Той добави че в момента договорът ни с "Газпром" е нарушен и в края му (декември месец) България има право да търси неустойки, защото са изпращани заявки всеки ден за получаване на газа, направени са и 2 опита за плащане, но парите са върнати. В този случай имаме право на компенсации и България трябва да бъде обезщетена. Ако сега тръгнем да договаряме нещо обаче, няма да получим тази компенсация, твърди Ананиев.

"В другите държави, които в момента работят с "Газпром", първо казаха в рубли, после беше променен този сценарий. Там няма този валутен риск, при който държавата, която се е договорила, може да загуби пари и който беше предложен на България. Не може едностранно да променяш договор. Той свършва декември месец - защо не бъде изпълнен, а след това, когато има диверсификация, нека да се конкурират всички доставчици и да изберем най-ниската цена, която е най-изгодна за българския национален интерес", каза още гостът.

Той изрази желанието на "Продължаваме промяната" за мнозинство и отбеляза, че не искат да разговарят с партии, които са готови да правят компромиси с интереса на българските граждани. Според него "Продължаваме промяната" ще бъде първа политическа сила, но това зависи и от българския избирател, а непрекъснатото показване и шепнене на Бойко Борисов трябва да спре.

Коментари Напиши коментар

69

Радек от Боктор

преди 6 месеца

Този кастинг удушен, този бездарен рапър, на който една песен не мога да се сетя, че е негова, най-добре е да се скрие някъде и да не се показва докато е жив! Срам за човешкия род!!!

68

Ssss

преди 6 месеца

Ще победи, защото сме много *** народ.

67

Анонимен

преди 6 месеца

Предпочитам ицо , пред Чекмеджан !