Снимка: БГНЕС/EPA

"Току що заведох дело срещу Бойко Борисов за клевета за половин милион лева. Този човек вече е осъждан за клевета, доказан лъжец. Омръзна ми да слушам всичките му лъжи за посредници, за комисионни, за всякакви клевети, за които той непрекъснато говори навсякъде".

Още по темата
Това обяви пред Нова председателят "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

По думите му арестът на Борисов “е само първата стъпка”. Петков заяви, че жалбата за клевета е подадена заради думите на лидера на ГЕРБ, че заедно с Асен Василев са взимали комисионни и средства от посредници за газа.

Кирил Петков обясни, че цената на газа, която е била договорена, е била под 30 евро. „Ние ще продължим работата, антикорупционната комисия ще бъде първа цел, второто нещо е, че ще продължим увеличението на пенсиите и ще увеличим минималната работна заплата”, каза той.

Бившият премиер обясни, че има проблем в правосъдната система. "Докато не си оправим правосъдието няма как да си довърши работата, но нашата идея е след 2 октомври да направим точно това", подчерта той.

През последните седмици Бойко Борисов и негови партньори непрестанно критикуват действията на Петков като премиер. Настояват, че неговото правителство е договаряло енергийни доставки през посредници.

Днес обявиха, че умишлено са били договаряни по-скъпи доставки. От предходното правителство на няколко пъти отхвърлиха тези твърдения.

Петков е решил да започне дело по въпроса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase