Снимка: БГНЕС

"Политическото лицемерие е чудовищно в момента", заяви Борисов на брифинг в централата на ГЕРБ. По-рано Делян Добрев и Томислав Дончев изнесоха още информация за сделките на "Продължаваме промяната" за природен газ.

Лидерът на ГЕРБ поздрави най-напред украинския народ с Деня на независимостта на Украйна

Още по темата

Борисов припомни, че Нинова в момента иска подновяване на отношенията с "Газпром", но те бяха прекъснати от кабинета, в който тя беше вицепремиер. "В същото време Кирил Петков и ДБ казват, че БСП им е най-добрият партньор. Виждате ли логика?"

Борисов припомни думите на Демерджиев, че почивните бази на МВР са използвани за частни партита от ПП, както и тези на зам. министър Папукчийски, че пощите са били хакнати заради куриерска фирма и още не могат да се възстановят.

"На мен като зрител тези неща са ми интересни и чакам някой да зададе въпрос, за да ми разкаже. Преди години това щеше да е единственият въпрос", заяви Борисов пред медиите.

"Когато служебното правителство изчегъртваше всичко, което се е допряло до ГЕРБ, за вас това беше нормално, беше правилно. Сега опря и до вас и започвате да търсите оправдания за вашето държание. Абсолютно политическо лицемерие", каза още лидерът на ГЕРБ.

Той благодари на съдиите, които на две истанции са взели решението да обявят ареста му за незаконен.

Във връзка с ареста си, Бойко Борисов заяви: "Те са знаели, че е незаконно. Те са знаели, че е произвол. Това решение е взето на една оргия с "пици с кристали", много уиски, бяло вино и заря поръчали, с единствена задача да ме извлекат пред децата с белезници, знаейки, че извършват незаконни действия. Точно тези хора, които са видно корумпирани, са се захванали да правят съдебна реформа и да искат техният сатрап да е едноличен господар на КПКОМПИ. Самия факт, че след толкова часа ровене, копане, разхъврляха всичко, на децата креватите. И попълваме протокол за изземване и там пише: "Не открихме това, не открхме онова", обаче ми казват, съжалявам, трябва да ви арестуваме. Аз чух как му казаха  "Да му сложиш белезници!".

"Петков казва, че им била лоша комуникацията - сиреч пиарът им слаб, и като наказание отива да арестува незаконно моя пиар. Ми направи си по-добър, защо трябва да влачиш жената пред семейството й", коментира още експремиерът.

"Тая оргия, наздравица... Пици с кристали! Сега ми разказаха всичко. Като паднат, всичко разказват, нали знаете - българинът е страхлив. Много уиски, бяло вино, ресторанти за хранене в МС. Царете си мислят, че ще стоят там доживот", продължи Борисов по адрес на бившите управляващи.

"Това по-нататък", вметна му тихо Томислав Дончев. "Те ме питат", отвърна Борисов на заместника си в ГЕРБ, от което стана ясно, че явно партията има намерение да отправи още обвинения и разкрития към екипа на Кирил Петков.

Борисов призова служебния кабинет да намери алтернативно на руското гориво за АЕЦ.

"Ние къде да подскачаме? Да ходим и не пред президентството, при положение, че те са напълнили гушите като пеликани. Да ходим да кажем, че няма да се къпем? За радост Столична община най-после пуска банята в Банкя", пошегува се Борисов. "Ще се върнем във времето на моето детство, когато се ходеше само неделя на баня."


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase